Sibiu de 10 și în lumea modei

Posted on

Vă invidiez! Da, pe aceia dintre voi ce acum citiți rândurile acestea din Sibiu. Vă invidiez pentru oamenii frumoși, pentru vibe-ul ăsta de oras în care timpul trece altfel, în care toate lucrurile au o rezolvare, pentru sentimentul acela de bine și de frumos. Vă invidiez pentru străduțele ce mă duc cu gândul la orașele mici din Italia, pentru evenimentele atât de frumoase ce se întâmplă acolo, ba chiar vă invidiez și pentru vreme, pentru pavajul cu aer medieval și pentru toate locațiile pe care le-am descoperit in 2 ani de Feeric Fashion Week. Am ajuns să vă cunosc orașul poate mai bine decât il cunosc pe al meu și cu siguranță a ajuns să îmi fie casă în fiecare lună iulie. Am cunoscut atâția oameni frumoși în Sibiu încât nu mi-ar ajunge 10 articole pe blog in care să tot vorbesc despre ei. 10, e un număr mare, iar anul acesta Feeric Fashion Week gravitează in jurul lui. 10 ani de Feeric, 10 ani de locații diferite, 10 ani plini de oameni ce iși unesc forțele, emoțiile si creativitatea pentru un adevărat fenomen.

Anul acesta mă incearcă un sentiment nou si ciudat, cumva presimt ca va fi altfel, ca fi mai mult decat ne inchipuim noi toti și presimt că sentimentul acela de piele de găină va deveni de 10 ori mai intens anul acesta.

13754362_1187382844646422_495397722821321259_n

New-look-for-Feeric-Gala6

Între 17 și 23 iulie, ora exactă în lumea modei internaționale se va da din Sibiu, fosta Capitală Culturală a Europei. Denumită de jurnaliști din presa internațională drept „cea mai creativă săptămână a modei din lume”, Feeric Fashion Week a pregătit un adevărat spectacol, atât pentru public cât și pentru ziariștii de profil și bloggerii de specialitate, în cea mai mare ediție a festivalului de până acum. Săptămâna modei de la Sibiu a început în anul 2008 sub denumirea de Feeric Fashion Days, iar în urmă cu două ediții a trecut la denumirea consacrată de marile săptămâni ale modei din lume. Pentru cea de-a 10-a ediție a acestui eveniment spectacol, la Sibiu și-au anunțat prezența,pe langa designeri din marile capitale ale modei, alți zeci de designeri din toate colțurile lumii, din Argentina în Hong Kong, din Indonezia în Chile, din Paraguay în Olanda.

Creativitatea săptămânii modei de la Sibiu a fost dată, de fiecare dată, de spectaculoasele locații pentru prezentările de modă. Captivați de frumusețea acestor locuri, designerii au început să devină din ce în ce mai interesați de a-și pune în valoare colecțiile într-un ambient total deosebit. Prin urmare, cea de-a zecea ediție a Feeric Fashion Week va reuni într-un singur eveniment cele mai spectaculoase locații de prezentare utilizate în cei 10 ani. „Vom revedea prezentări de modă în cariera de piatră de la Turnu Roșu, la Castelul de Lut de pe Valea Zânelor, în tramvai sau în mocăniță, în apropierea fântânii din Piața Mare, în Aeroportul Internațional Sibiu și în Depoul CFR sau pe Pasajul Scărilor. Având în vedere nivelul spectaculos al acestor spații neconvenționale pentru prezentările de modă ne așteptăm la o expunere mediatică în presa națională și internațională sporită față de edițiile precedente. Însă, cel mai important, ne așteptăm la un public numeros, având în vedere că accesul la toate evenimentele din cadrul Feeric Fashion Week este gratuit, pentru că spectacolul se adresează în primul rând celor prezenți, fie ei pasionați de modă sau nu”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Week.

Feeric-Fashion-Week-Day-4-8-480x720

New-look-for-Feeric-Gala-480x720 Feeric-Fashion-Week-ziua-III-4-480x720 New-look-for-Feeric-Gala12-480x720

Feeric-Fashion-Week-Day-1-3-480x720

Pe lângă prezentările de modă, Feeric Fashion Week redeschide porțile spre fotografia de modă prin două expoziții ce vor avea loc în timpul festivalului. Vicepreședintele Feeric Fashion Week, Landiana Cerciu, este personajul principal al unui proiect fotografic unic în România până în acest moment. 10 dintre cei mai importanți fotografi de modă din țară au participat în realizarea expoziției „10.4.1”. Fotografii au avut rara oportunitate de a crea o imagine în stilul propriu folosind același model, în propriul lor stil. Cei zece fotografi sunt Andreea Retinschi, Roxana Enache, Oltin Dogaru, Cosmin Gogu, Nicola Casini, Alex Gâlmeanu, Victor Oancea, Horațiu Curuțiu, Cornel Petruș și Mitichi. Vernisajul expoziției va avea loc în prima zi a festivalului de la Sibiu, în 18 iulie, la Versailles by Buonavista, în apropiere de Cisnădioara. Ulterior, expoziția va putea fi admirată în Feeric Venue – Redal Expo, și în cadrul Galei Feeric ce va avea loc în seara zilei de 22 iulie, în Piața Mică. „De-a lungul carierei mele de model am participat la sute de shootinguri în care a trebuit să pun în practică ideile altora. De această dată a fost invers, eu am fost în spatele ideii și m-am putut implica activ alături de cei 10 minunați fotografi pentru a obține împreună rezultatul pe care îl dorim. A fost cel mai important proiect fotografic la care am participat și de abia aștept să vedeți rezultatul”, spune Landiana Cerciu, creatorul expoziției „10.4.1”. Cea de-a doua expoziție este o retrospectivă a celor 10 ani de proiect și va fi realizată de Sebastian Marcovici, urmând să fie expusă pe toată durata festivalului în Feeric Venue.

Bianca-Popp-1080x720 13781960_1187561537961886_940904502391846712_n FFW Gala

Si da, tocmai pentru ca vă invidiez atat de mult pe voi cei din Sibiu, in iulie mă mut acolo și iau pulsul celui mai creativ eveniment din lume. In iulie Sibiul este Feeric iar noi toti ceilalti vom veni acolo, nu de alta, dar nu mai vrem sa va invidiem, vrem sa fim parte din Sibiu, un Sibiu de 10 si in lumea modei.

0

Spune parerea ta

Comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.