Pandispan updatat- Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Posted on

De fapt, reteta asta trebuia sa se numeasca Pandispan Updatat pentru ca de fapt asta si e dar in acelasi timp este si Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata, asa ca fie, intelege fiecare ce vrea. Ideea de la care a pornit reteta asta este ca acest pandispan a fost tare apreciat si s-a propus ca fiind prajitura de Paste, insa really, mi se parea prea putin, nici prea fancy, nici cremos, nici cu ciocolata, parca prea simplu, asa ca am venit cu ideea asta minunata si delicioasa.

Sa ne apucam de treaba!

Ai nevoie de un pandispan preparat ca si AICI, reteta este aceiasi mai putin partea cu visinele presarate pe deasupra. Preagatim pandispanul, il lasam sa se raceaca, apoi il taiem pe mijloc cu un cutie ascutit si udat.

Ingrediente:

  • crema de vanilie pentru prajituri
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • o ciocolata simpla
  • 50 gr unt
  • esenta rom
  • o mana de alune zdrobite

Pregatim crema de vanilie, adaugam praful, esenta de vanilie si laptele si mixam pana obtinem o crema consistenta. Adaugam crema cu ajutorul unei spatule pe jumatatea de pandispan, presaram putine alune zbrobite si punem peste jumatatea ramasa de pandispan.

Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura. Stiu ca majoritatea folosesc la glazura gelatina insa mie nu mi place sa adaug nimic de genul asta. Pur si simplu topesc untul si ciocolata la bain marie ( craticioara in care topesc este pusa in apa intr-o oala mai mare, astfel flacara nu vine direct pe ciocolata ), timp in care amestec continuu, adaug esenta de rom si continui sa amestec pana s-a topit totul.

Se toarna glazura peste prajitura imediat ce este gata si se presara restul alunelor zbrobite. Simple as that! Eu sper sa incercati reteta, este foarte buna si foarte usor de preparat.

PONT – pandispanul poate fi folosit ca blat de tort.

Spune parerea ta

Comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.