Pandispan cu visine, simplu si fara mixer

Posted on

Un lucru e cert, cel putin masterchef o sa ies din toata nebunia asta, nu de alta dar mi se pare tare relaxant sa incerc tot felul de retete, mai ales daca vorbim despre desert, asa ca in seara asta m-am pus pe treaba si am pregatit Pandispan cu visine, simplu si fara mixer. Iar ideea mea de desert se imparte in doua categorii, ori foarte dulci, cu crema, mai complexe, ori simple, usor de facut si care sa poata fi mancate atat ca desert, cat si dimineata la cafea. Asadar, m-am gandit sa fac un pandispan cu visine, simplu si fara sa fie nevoie de mixer, e cea mai buna solutie. Am mai auzit si eu de retete in care se amesteca separat albusurile apoi galbenusurile si tot asa, dar am vrut ceva simplu si rapid de preparat, mai exact in fix 10 minute. Here we go!

Ingrediente:

  • 100 ml ulei
  • 300 grame faina
  • 300 grame visine fara samburi ( eu am folosit visine din compot, pe care le-am stors foarte bine )
  • 200 grame iaurt grecesc, 10% grasime
  • 200 grame zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lng esenta vanilie
  • coaja de la 1 lime
  • un varf de sare

Intr-un bol mare am adaugat faina, praful de copt si zaharul si le-am amestecat cu o lingura de lemn. Dupa am adaugat ouale, iaurtul, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, uleiul si am inceput sa amestec incet pana la omogenizare. Am folosit doar lingura de lemn, fara mixer sau alte instrumente.

Am uns cu unt o tava si am tapotat din loc in loc cu faina, puteti folosi si o hartie de copt, eu doar ce am ramas fara, dar a mers extrem de bine si asa. Porniti cuptorul la o temperatura de 175 grade! Am turnat compozitia in tava si am nivelat cu o spatula. Inainte sa adaugati visinele va recomand sa presarati peste ele niste faina, aceasta va proteja prajitura de sucul visinelor si nu va curge in prajitura. Am asezat visinele in randuri si gata. Pandispanul merge la cuptor pentru 50 de minute. Mai puteti verifica din cand in cand cu ajutorul unei scobitori, daca iese uscata inseamna ca prajitura este gata.

Ahh si am uitat un ingredient special: iubire, stiu ca suna cliseic, dar cand gatesti cu dragoste, totul iese perfect! Gata, v-am spus ca e simplu si rapid.

Spor la bucatarie ladies!

Spune parerea ta

Comentarii

1 Comments

  1. Pandispan updatat- Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata says:

    […] nevoie de un pandispan preparat ca si AICI, reteta este aceiasi mai putin partea cu visinele presarate pe deasupra. Preagatim pandispanul, il […]

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.