Feeric, ziua 5 si 6

Posted on

Deja ma obisnuisem, cu micul dejun pe terasa hotelului Parc, cu zambetele oamenilor pe care ii vazusem cu cateva ore inainte la party, cu patul meu din camera 306, cu Manuela, cea care imi fredona melodii, pana si cu agitatia ce se instala odata cu ora 10:00 pentru ca de atunci incepeam sa ne pregatim de o noua zi. Feeric Fashion Week e pentru noi toate ceva ce ne-a intrat in suflet de la prima editie, cu totii ne zambim familiar, povestim ce am mai facut peste an, discutam colectiile, ne minunam de ce mai inventeaza Mitichi si iata ca in ziua cu nr.ul 5 s-a intamplat. Cu totii simteam, stiam ca se pregateste ceva, ca trebuie sa fie un moment in care noi toti sa ramanem fara cuvinte, ca doar asa e Feericul in fiecare an.

Ziua a inceput la Palatul Brukenthal, un alt loc feeric, un loc in care simti ca timpul sta si asteapta. Prezentarea de la palat a fost semnata de designerul Cylia Dorra si desi soarele ne topea efectiv, ne-am bucurat sa adiram colectia designerului libanez, alcauita din rochii din tulle si materiale fine.

FFW Day 5 Foto - dragos dumitru _-10

DSC_0414

DSC_0421

DSC_0427

Rochie: Nissa

Cos paie: AICI

De la ora 17, moda s-a mutat în gospodăriile Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde Lavinia Ilieş şi Sebastian Roncea şi-au prezentat cea mai nouă colecţie. „Solar Plexus” este creată pentru sezonul primăvară – vară şi cuprinde zece ţinute feminine şi zece ţinute masculine. ”Solar Plexus” reprezintă centrul voinţei, este puterea percepţiei în legătură cu cine eşti, te lasă să îţi descoperi toate dorinţele lăuntrice. Este descoperirea sinelui, a puterii personale, câştigarea încrederii, descoperirea responsabilităţii şi a înţelegerii”, spun cei doi designeri.

De cand am ajuns in fata muzeului ne-am urcat intr-o trasura trasa de cea mai frumoasa si blanda iapa din lume. Am mers la trap prin padure pana in varful unui deal acolo unde mai zambitor ca niciodata ne astepta Mitichi. Recunosc ca il stiu pe omul asta de mai bine de 3 ani si niciodata nu l-am vazut atat de emotionat. Ne povestea despre conceptul acestui fashion show, despre cum el, aici, a incercat sa reconstruiasca un cadru drag lui din copilarie. Am pornit la pas pe straduta, cu muzica traditionala romaneasca si din loc in loc, din case ieseau modele ce purtau colectia designerior romani. Ciprian Silasi, Anca Marginean si Sebastian Stan au cantat fragmente din muzica populara si ne-au facut pe toti sa ne emotionam. Recunosc ca ma simteam mandra, mandra ca fac parte din echipa asta si mai ales mandra ca sunt romanca, pentru ca toti cei ce nu erau din Romania priveau cu gura cascata si cu lacrimi in ochi. Despre asta e de fapt Feeric, nu doar despre fashion ci si despre frumusetile Romaniei.

FFW Day 5 Foto - dragos dumitru _-32

20246024_1562693113782058_2771207502466370873_n

Processed with VSCO with f2 preset

Paulita Errazuriz a continuat seria defilărilor, la ora 20. La Pasajul Scărilor, designerul şi-a prezentat o colecţie ce aminteşte de viaţa anilor ’60, dar şi de stilul de viaţă din Berlin, Londra ori Paris. Designerul din Chile a avut ca principală sursă de inspiraţie povestea de dragoste dintre Romeo şi Julieta. Modelele au purtat rochii în culori vii, accesorizate cu diverse aplicaţii şi broderii.

20228991_1563091833742186_6081769121913595471_n 20229182_1563090820408954_1838702404423946280_n

De la ora 22, iubitorii de modă au fost aşteptaţi la Redal Expo cu o surpriză din partea Lenor, unul dintre partenerii Feeric Fashion Week 2017, care a prezentat şi o colecţie inspirată din natură. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Adelei Popescu, ambasador Lenor, sub genericul Inspired by Nature.

Pictura “Evolution”, a lui Piet Mondriaan, l-a inspirat pe următorul designer de pe Feeric Venue. Michelangelo Winklaar a prezentat o colecţie plină de culoare, alcătuită din materiale transparente şi fragile, precum şi broderii.

lenor

Bianca Popp a mai adus o colecţie la FFW 2017, pe Feeric Venue, care vorbeşte despre dorinţele deşarte. Ţinutele au fost dezinvolte şi realizate din materiale uşoare sau semitransparente.

Seara a continuat cu prezentarile designerilor Piet Mondriaan, Michelangelo Winklaar, Bianca Popp, Bardash si IED Milano.

miche

***

Ultima zi de Feeric e de obicei si cea mai spectaculoasa! Cele mai frumoase tinute, cele mai elaborate make-up-uri, cele mai speciale fotografii, cel mai fain aftery party. Sambata a inceput cu Adriana Goilav a deschis ultima zi a Feeric Fashion Week la Depoul CFR. Prezentată într-un ambient total diferit, colecţia “transMORPHer” a designerului român a fost pusă în valoare de încălţămintea ECCO şi a prezentat un drum al liniilor ascendente, dar şi descendente, al urcărilor, dar şi al coborârilor, a ceea ce vedem şi nu vedem. Accesoriile au fost semnate de Woven Atelier.

FFW Day 6 Foto dragos dumitru (3)

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Salopeta: Millica.ro

Geanta Michael Kors: AICI

Ţinutele în tonuri vii au colorat, de la ora 17, pădurea de la ieşirea din Sibiu, spre Răşinari, unde modelele au putut fi admirate purtând colecţia semnată de Sarah Jessy Jones, la care spectatorii au ajuns cu tramvaiul.

FFW Day 6 Foto dragos dumitru (19)

Gala Feeric, unul dintre ele mai aşteptate evenimente din agenda celui mai important festival de modă din Europa de Est ce se desfăşoară în Sibiu, a fost mutată, din Piaţa Mică, la Redal Expo, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Gazdele evenimentului au fost Cosmina Păsărin şi Derek Warburton, ambasadorul internațional al celei de-a zecea ediţii a Feeric Fashion Week, prezent pentru prima oară în România. Derek Warburton este proprietarul și directorul de creație al revistei Lapalme Magazine, distribuită pe ambele coaste ale Americii, în special în New York și Los Angeles. De asemenea, a colaborat cu diferite vedete internaţionale, precum cântăreaţa Beyoncé.

FFW Day 6 Foto dragos dumitru (22)

Designerii ce si-auprezentat colectiile in cadrul Feeric Gala au fost: Ivan Sighinolfi, Aida Lorena, Andreea Ciungan, Ioana Calin, Diana Caramaci si Luna Morgaciova.

gala gala2

Din 2008 şi până în prezent, Feeric Fashion Week a reuşit să surprindă prin diversitate şi originalitate, creativitatea colecţiilor şi apariţiile în presa internaţională de specialitate. 2015 a reprezentat un an important în istoria Feeric Fashion Week, deoarece festivalul a fost pus în calendarul oficial al celor mai importante săptămâni ale modei din întreaga lume.

Echipa FFW 2017 numără peste 150 de membri din România, Franţa, Italia şi Argentina.

“A fost o ediţie minunată şi mă bucur că am trăit-o împreună! An de an, încercăm să ne întrecem limitele şi să ne punem în valoare designerii înscrişi, în diferite locaţii spectaculoase. Am lansat şi un concept: Feeric Family. Noi suntem o familie. La final de septembrie, vom pleca la săptămânile modei din lume, tocmai pentru a aduce în Sibiu, la Feeric Fashion Week, oameni importanţi. Aşa am ajuns la cea de-a zecea ediţie. Ne vedem la anul!” , a spus Mitichi, iniţiatorul şi preşedintele Feeric Fashion Week.

Processed with VSCO with f3 preset

Processed with VSCO with f3 preset

Salopeta: Veronica Frisan 

Sacou: BonPrix – cusut manua cu petale de trandafiri de catre mine

Feeric Fashion Week este un fenomen si sunt doi oameni care merita din tot sufletul toate aprecierile mele: Brylu si Mitichi. E lesne de inteles ca nimic nu ar fi la fel fara fiecare membru din echipa, insa fara ei doi nici 1% din Feeric nu ar fi posibil. Eu as vrea sa le multumesc pentru ca au avut incredere in mine, ca sunt parte din #Feericfamily si mai ales pentru ca i-am cunoscut.

Si ca sa va arat putin din ce am facut saptamana asta, m-am ocupat exclusiv de contul de instagram @FeericFashionWeek ( multumesc Manuela pentru ca m-ai ajutat cu story urile, you are my angel ) si de asemenea am fost prezenta intr-un take over de 3 zile pe contul de instagram @ElleRomania. Intr-un cuvant da, am postat de 3 ori mai mult, pe 3 conturi diferite, in acelasi timp. But i love it!

Si vorbind despre Elle, doar ce a aparut la chioscurile de ziare numarul de august Elle Romania, unde ma puteti gasi pe coperta suplimentului de Festival Looks. So yes, i’m famous! #justkidding

Multumesc BaneasaShoppingCenter, Elle Romania si @TheStoryalist pentru asta!

***

Feeric Fashion Week este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Partener principal: Jidvei

Parteneri: Banca Transilvania, AutoSchunn, Therme București, Lenor, Boromir

Parteneri instituționali: Ambasada Regatului Olandei la București, Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, Istituto Europeo di Design, Mad Mood Milano, Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal Astra, Primăria comunei Rășinari, Redal Expo, Buonavista, Campari, Happy City, Sens Media, VIP Security

 

0

Spune parerea ta

Comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.