Cheesecake Clasic cu Lime

Posted on

Acum 6 ani urcam pe blog tot in luna aprilie o reteta de Cheesecake Clasic sau o numeam eu la momentul ala un altfel de Pasca, nu de alta dar tot in preajma Pastelui eram si atunci. M-am tot gandit zilele astea ca parca as avea chef sa gatesc un desert, cei care ma cunosc stiu ca sunt innebunita dupa dulciuri, dar nu prea sunt fana cheesecake. Well, acest cheesecake are ceva special, crema este foarte fina, echilibru perfect de dulce si acrisor, blatul crunchy si nici nu are atat de multe calorii precum un tort de ciocolata. V-am si aratat aseara pe instagram ce a iesit, iar acum va impartasesc si reteta, de data aceasta updatata, pentru ca am mai adaugat un ingredient special. Asadar, iata de ce ingrediente aveti nevoie:

 

Pentru blat:

  • 200 grame de biscuti simpli
  • 80 grame de unt
  • 3 linguri zahar

IMG_2463

Pentru crema:

  • 1 kg branza de vaci mai grasa, de recomandat Branza Pilos de la LIDL sau Philadelphia, ei bine, eu am folosit si o branza de vaci cu 8% grasime de la Carrefour, care s-a dovedit foarte buna.
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri faina
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 3 oua mari
  • o pastaie de vanilie
  • lime ras, lime feliute pentru decor

IMG_2464

O sa incepem cu blatul din biscuiti care nu este deloc greu de facut. Avem nevoie fie de o tava cu pereti detasabili rotunda, fie puteti folosi si o tava normala, asa cum am ales si eu. Ungeti tava si peretii ei cu unt, adaugati o hartie de copt si o ungeti cu unt si pe aceasta. Se porneste si seteaza cuptorul la o temperatura de 200 grade. Sfaramam biscutii cat mai fin, aproape ca si pesmetul si adaugam peste ei untul pe care l-am topit intr-o craticioara impreuna cu cele 3 linguri de zahar, puteti rade aici si putin din lime. Amestecati untul topit cu biscutii si asezati amestecul in tava precum un blat. Va recomand sa va folositi de degete pentru ca astfel reusiti sa presati foarte bine biscuitii. Bagati blatul in cuptor pentru 8-10 minute pana cand biscuitii se rumenesc usor.

IMG_2465

ATENTIE – dupa ce scoateti biscutii, reduceti temperatura cuptorului de la 200 grade la 150. 

Incepem prepararea cremei! Puneti 150 ml smantana pentru frisca intr-o craticioara si adaugati si semintele din pastaia de vanilie ( sau inlocuiti dupa caz cu esenta de vanilie ), lasati pe foc pana da in clocot, apoi reduceti flacara si continuatia sa fierbeti inca 7 minute, timp in care amestecati continuu. Lasati sa se raceasca foarte bine, puteti pune craticioara intr-un bol plin cu apa rece, astfel se va raci mai rapid.

 

Intr-un bol mare adaugati branza de vaci si amestecati usor. Treptat adaugati zaharul si cele 3 linguri de faina si va puteti ajuta de un mixer pentru a omogeniza si mai bine crema. Acum adaugati peste smantana preparata mai devreme si lasata la racit si continuati sa amestecati pana cand devine o crema spumoasa si fina. Pe rand adaugati cate un ou si se continua amestecarea cu mixerul, adaugam treptat si celelalte oua. La final radem putin lime peste compozitie si o adaugam peste blat. Se niveleaza usor crema si se baga la cuptorul setat la 150 de grade. Daca temperatura din cuptor va fi mai ridicata, cheesecake-ul va crapa la suprafata, ceea ce nu este neaparat o problema. Lasati la cuptor pentru 50-60 de minute, pana cand marginile vor fi usor ridicate, iar mijlocul tremura usor.

IMG_2466

IMG_2468

*Daca vi se pare ca se rumeneste prea mult, puteti pune deasupra cheesecake ului o foaie de copt umezita inainte. 

Se lasa sa se raceasca complet in forma si apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore, dupa puteti indeparta cu grija forma, insa inainte treceti un cutit umezit pe langa peretii formei/tavei pentru a dezlipi si mai bine prajitura.

IMG_2469

Puteti adauga zahar pudra si lime ras, ciocolata rasa sau fructe proaspete, dupa cum doriti! Eu una o prefer simpla!

And here we are, cheesecake time! Va astept pozele pe instagram daca incercati si voi reteta, tag me there!

IMG_2470

IMG_2471

IMG_2472

Spune parerea ta

Comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.