Cheesecake clasic sau o altfel de Pasca…

Posted on

Ce fac gospodinele mele? Ati terminat treaba sau inca munciti precum niste furnicute?

Numai cand ma gandesc ce bunatati preparati voi acolo si deja salivez, maine cred ca voi manca 10 oua rosii, 3 cozonaci, 5 sarmalute si un drob intreg…aaa si uitasem: tot cheesecake ul preparat astazi. V-am spus inca de ieri ca astazi va voi prezenta reteta mea favorita de cheesecake sau un fel de Pasca mai fina si mai aerata, eu o ador si mi se pare un desert extrem de usor digerabil si bun pentru silueta, neavand decat putin zahar. Inainte sa incep reteta o sa am o rugaminte la voi, daca aveti vreo reteta pe care vreti sa o impartasiti cu mine puneti o intr un comentariu iar eu le voi testa apoi. Sunt mereu in cautare de retete noi si delicioase. Sa incepem cu..inceputul, avem nevoie de:

Pentru blat:

-200 grame biscuiti simpli

-80 grame unt

-3 linguri zahar

Pentru crema:

-1kg branza vaci mai grasa, sau ceea ce eu folosesc: crema de branza Pilos de la LIDL, este cea mai buna alegere, am incercat si cu Mascarpone sau branza de vaci insa nu iese atat de bine.

-1 cana zahar

-3 linguri faina

-150 ml smantana pentu frisca

-3 oua mari

-arome, eu am folosit o pastaie de vanilie

in

 

Bun, zis si facut , acum sa trecem la treaba:

Ungeti o forma de tort cu pereti detasabili cu unt si puteti adauga pe fundul formei hartie de copt ca sa puteti scoate mai usor tarta la sfarsit, o ungeti si pe asceasta cu unt. Se porneste si se seteaza cuptorul la 200 grade. Sfaramati biscuitii fin, la fel ca pesmetul si adaugati peste ei untul topit, zaharul ..amestecati usor si asezati in tava amestecul rezultat precum un blat. (este indicat sa va folositi de degete si nu de alte instrumente pentru ca astfel reusiti sa presati foarte bine biscuitii) .

in2-horz

Bagati blatul in cuptorul preincins la 200 de grade, timp de 8-10 minute pana cand biscuitii se rumenesc usor. Dupa ce scoateti blatul setati cuptorul la 150 de grade si sa incepem prepararea cremei:

Puneti 150 ml smantana pentru frisca intr-o craticioara si adaugati si semintele din pastaia de vanilie ( sau esenta de vanilie), lasati pe foc pana da in clocot, apoi reduceti flacara si continuati sa fierbeti inca 10 minute timp in care amestecati continuu. Se lasa sa se raceasca si trecem mai departe..

in6-horz

Daca ati optat pentru branzica de vaci este recomandat sa o dati mai intai prin sita si sa o scurgeti foarte bine, in cazul cremei de branza nu este necesar. Adaugati crema de branza/ branzica de vaci intr-un vas si amestecati usor cu mixerul. Treptat adaugati  zaharul si cele 3 linguri de faina, acum adaugati peste compozitie smantana preparata mai devreme si lasata la racit, amestecati pana obtineti o crema spumoasa si fina. Pe rand se adauga cate un ou si se continua amestecarea cu mixerul pentru o mai buna omogenizare, si adaugam urmatoarele oua tot pe rand ( in total 3).

in8-horz

Se toarna crema peste blat, se niveleaza usor si se baga la cuptorul setat la 150 de grade. ATENTIE- daca cuptorul este mai incalzit cheesecake ul va crapa la suprafata… exact asta am facut eu :)), dar e bun si asa. Lasati la cuptor pentru 50-60 de minute, pana cand marginile vor fi usor ridicate iar mijlocul inca tremura. Daca vi se pare ca se rumeneste prea mult, puteti pune deasupra cheesecake ului o foaia de copt umezita inainte.

in11-horz

Se lasa sa se raceasca complet in forma si apoi se baga la frigider pentru 3 ore, dupa pueteti indepartacu grija forma dar inainte treceti un cutit pe langa peretii formei pentru a dezlipi prajitura.

in9

Se poate pudra cu zahar pudra sau se pot adauga fructe proaspete, jeleuri de fructe, sos caramel, sos ciocolata si orice altceva va trece prin cap. Eu o prefer simpla, doar cu zahar pudra ..

in13

* grabita fiind sa postez articolul, nu am mai asteptat sa se raceasca complet si nu am putut sa pun zahar pudra peste 🙁

Eu sper sa va placa articolul meu suficient de mult incat sa incercati aceasta reteta, este delicioasa, racoroasa si merge la fix pe masa de Paste, printre atatea mancaruri grele sunt sigura ca un desert mai fin si light complteaza perfect situatia.

Va imbratisez dragele mele si astept cu mare drag retetele voastre din care promit sa aleg cateva sa le testez si sa le postez pe blog. Sa aveti spor la pregatiri si un Paste fericit, imbelsugat si luminat ! Nu uitati sa fiti mai buni, mai ingraduitori si de ce nu mai veseli !

Eii, ce parere aveti de cheesecake ul meu ?

Spune parerea ta

Comentarii

17 Comments

  1. Ionita Elena says:

    super! arata foarte bine

    1. Deea Codrea says:

      Ma bucur ca va place :*

  2. Mihaela says:

    Interesanta idee si arata si foarte bine.

    1. Deea Codrea says:

      Ma bucur si este extrem de bun, de aratat nu arata cum ar trebui ca mi a crapat dar merge si asa :))

  3. Cristina Barbieru says:

    Buna , draga mea , eu inca muncesc .:D Super arata prajiturica ta .Cred ca am s-o incerc !! Yummy !! :*

    1. Deea Codrea says:

      Cristina, ce bunatati faci tu acolo de muncesti atat de mult ? Yammy :*

  4. Stefan Anca says:

    Yummy !!!

  5. Ionut says:

    Va spun eu cum a fost…. deja ma lupt cu Deea sa ma lase sa gust, dar nu vrea :)))

    1. Deea Codrea says:

      :)))) Ha ha ha, urmeaza !! :*

  6. Cristina Barbieru says:

    In sfarsit am terminat :)) .Eu am facut sarmalute , drob , cozonaci si pasca .Bunatati traditionale .Bineinteles le-am facut cu ajutorul mamicii mele . :*:*

    1. Deea Codrea says:

      Ooo ce frumos, daca cumva nu ma satur sa sti ca trec si pe la tine :)) Te pup draga mea !

  7. Andreea Serban says:

    Sarmale,paine de casa,tort cu ciocolata si banane,prajitura Krantx cu crema de unt,crema de vanilie si alune prajite sfaramare deasupra:-D Pentru cheesecake eu am alta reteta,cu fructe de padure deasupra. Sa te bucuri de bunatati,arata super prajitura ta. Te pup,sa petreci frumos!

    1. Deea Codrea says:

      Vaaai, tu ma omori pe mine, vreau si eu reteta de Krantx. Si tu la fel draga mea :*

      1. Andreea Serban says:

        Pandispan simplu facut in casa cu ciocolata simpla si cacao,crema de vanilie si crema de unt,simpla,cu zahar pudra si esenta de vanilie. Insiropezi blatul cu ce vrei,pui cate un strat din fiecare crema intre foi,iar la final ornezi cu sirop de ciocolata pe ultimul strat de pandispan,frisca si alune prajite si faramitate raspandite pe ici-colo. Si…voila. prajitura minunata,fina,cu ciocolata si vanilie si gustul puternic al alunelor. E minunata!

        1. Deea Codrea says:

          Wow super reteta de pandispan, o sa o incerc, promit ! Multumesc scumpo :*

  8. ilie andreea says:

    hhmmm mi sa facut pofta arata super bine si foarte simplu de facut chiar as dori sa ne mai arati retetele tale cu siguranta o sa le incerc 😀

    1. Deea Codrea says:

      Ma bucur ca iti place reteta mea :*

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.