Ce trebuie să știi înainte să alegi epilarea definitivă cu laser

Posted on

Mă cunoști deja și ar fi trebuit să te obișnuiești cu stilul meu de a împărtăși cu tine tot ceea ce descopăr, tot ceea ce îmi place și tot ceea ce cred că te poate ajuta. Știi deja că părul nedorit nu ține cont de programul încărcat, de stările de indispoziție sau de faptul că vrei să arăți ca scos sau scoasă din cutie de fiecare dată. Am descoperit recent epilarea definitivă cu laser la clinica SKiN MedSpa din București. Pentru că nu este nici de departe primul loc pe care l-am încercat în căutările mele pentru o piele forever catifelată, iată ce am descoperit și am învățat pe parcurs.
Nu mai țin minte unde am citit exact, însă am văzut statistici în care peste 90% dintre cei care au încercat epilarea laser o recomandă din toată inima. Mă săturasem să apelez la alte metode, mai ales că ajunsesem să merg aproape săptămânal la salon pentru epilare cu ceară în zona axilei, deoarece tot timpul ieșeau câteva fire fine de păr care mă obsedau prin simpla lor prezență. Atunci am zis gata! Este timpul să încerc și eu epilarea cu laser.
Deși îmi este greu să cred că încă există persoane care nu știu despre ce este vorba, aceasta este cea mai eficientă metodă disponibilă pentru îndepărtarea părului nedorit și poate fi utilizată aproape oriunde, pe față și pe corp. Spre deosebire de alte metode, cum ar fi epilarea cu ceară sau epilarea cu lama, rezultatele sunt de lungă durată spre permanente, în funcție de tipul de laser ales. Părul va deveni mai fin și mai moale, ceea ce înseamnă mai puțin vizibil, iar creșterea va încetini din ce în ce mai mult cu fiecare tratament.

Cum funcționează epilarea definitivă cu laser ?
Epilarea cu laser utilizează energia luminii pentru a deteriora sau distruge permanent foliculii de păr individuali. Tratamentul vizează rădăcinile de sub suprafața pielii folosind laserul pentru a le distruge definitiv.
Foliculul de păr trebuie să fie prins într-un anumit moment al ciclului său de creștere pentru a reuși eliminarea sa completă. Întrucât fiecare fir de păr pe care îl ai se află în alt interval al ciclului de creștere, deși poate părea că tot părul este crescut la fel de mult, vei avea nevoie de mai multe sesiuni de tratament pentru a vedea rezultate de lungă durată. În funcție de tipul de laser folosit, este nevoie de 6-8-12 ședințe, efectuate la un interval de 6-8 săptămâni.
Epilarea cu laser este potrivită și pentru bărbați, și pentru femei, indiferent de tipul de păr și culoarea pielii. Funcționează pe întregul corp, inclusiv pe zone sensibile, cum ar fi pe zona feței sau cea inghinală. Majoritatea se folosește de epilarea definitivă pentru a scăpa de părul facial, părul de pe picioare, din zona inghinală, din zona axilei, părul de pe spate sau de pe piept.

De ce să alegi epilarea definitivă cu laser ?
Pe lângă faptul că rădăcinile firelor de păr sunt distruse permanent și de aceea nu mai apar fire din aceeași sursă, deoarece se elimină practic cauza, epilarea definitivă cu laser mai are niște avantaje aparte. Dacă ai foliculită, dacă te iriți după ce te razi, te epilezi cu aparatul sau cu ceara, atunci epilarea laser te ajută enorm!
Dacă ai probleme hormonale și îți apar fire de păr în locuri unde nu ar trebui să îți apară (barbă, mustață, păr pe piept, pe abdomen sau chiar în zona lombară), doar laserul te poate ajuta. Mai ales că, în aceste cazuri, orice altă metodă de epilare va agrava situația în loc să o amelioreze.
Spre deosebire de epilarea IPL, care folosește lumină intens pulsată, epilarea cu laser este potrivită pentru orice ten, inclusiv pe piele bronzată, și inclusiv pentru zonele greu accesibile, cum ar fi zona interfesieră. Și spre deosebire de electroliză, poate fi utilizată pentru a îndepărta părul de pe tot corpul, cu capacitatea de a viza zone mari simultan.
Nici nu cred că merită să deschid discuția despre durere, timp petrecut și număr de ședințe. Epilarea cu laser (de calitate) nu doare, se face mult mai repede și este nevoie de mult mai puține ședințe față de orice altă opțiune din cele enumerate mai sus. Așadar, dacă vezi laser și IPL în combo, să fii pregătit(ă), deoarece durerea este mai intensă și vor fi necesare mai multe ședințe. Părerea mea? Nu merită! Mai bine alegi doar epilarea cu laser, mai ales că din punct de vedere preț nu câștigi nimic.
Și mai este încă un mic detaliu care m-a atras foarte tare: epilarea cu laser nu elimină bronzul. De fiecare dată când mă duceam vara să mă epilez cu ceară, odată cu părul mi se ducea și o parte din bronz sau mai rău, mă pigmentam ciudat din cauza iritației pe care nu o simțeam sau nu o vedeam cu ochiul liber. Sunt tare curioasă dacă doar mie mi s-a întâmplat acest lucru, așa că aștept răspunsul tău în comentarii!
Cum și de ce am ales epilarea definitivă la SKiN MedSpa?
Să vorbim despre laser sau cum am aflat pe propria piele că nu toate dispozitivele de epilare definitivă sunt la fel. Am mai incercat epilarea definitiva si in trecut, in alte locuri ce promiteau aceleasi rezultate. Am optat de la început pentru epilare full body și am început ședințele. Am observat că nu se întâmpla nimic, deși dispozitivul mi-a fost prezentat ca fiind un laser diodă cu trei lungimi de undă.
După a 3-a ședință, progresele erau atât de mici încât mă gândeam cu groază că trebuie să mă întorc la epilare cu ceară, după ce timp de 3 luni am folosit lama. Deja intrasem în panică, așa că am început să mă documentez pe net și i-am găsit pe cei de la SKiN MedSpa care ofereau garanție pentru rezultatele epilării definitive. Am sunat și m-am programat la o ședință. Din prima, rezultatele au existat și s-au văzut!

Tratamentul este incomparabil mult mai plăcut, deoarece la celălalt laser se încingea destul de mult pielea. În cazul Elysion Pro, dispozitivul are un dispozitiv de răcire încorporat care nu permite ca zona tratată să “ardă” la propriu.
Tehnologia Elysion folosește temperatura înaltă pentru a distruge foliculii de păr, fără ca țesutul înconjurător să fie afectat. Laserul Elysion Pro utilizează diode cu putere mare, dar cu lungimi de undă scurte, care ajung direct sub piele, acolo unde se află rădăcinile firelor de păr.
Laserul reușește să penetreze pielea fără să lase în urmă energie, ceea ce înseamnă că se elimină din start riscul de arsură. Datorită acurateței și a impulsurilor ridicate și repetate, dispozitivul de epilare definitivă Elysion Pro dă rezultate reale, vizibile, pe orice zonă a corpului. Am văzut și am simțit pe pielea mea acest lucru!
În clinică am aflat mult mai multe despre epilarea definitivă decât speram, despre ce trebuie să fac înainte și după, inclusiv că nu trebuie să folosești parfum, cremă sau antiperspirant în zona care urmează a fi tratată.
Tot la SkinMed Spa am aflat că în clinică mai sunt disponibile încă 2 lasere, și anume laserul medical Fotona, un dispozitiv care este utilizat doar de către medicul dermatolog, deoarece are zeci de aplicații și protocoale de tratament, cu aplicații dermatologice, estetice și chirurgicale.
Fotona folosește standardul de aur al tehnologiei cu laser Nd:YAG și încorporează un model revoluționar de tratament tridimensional patentat (FRAC3®) pentru a asigura o reducere sigură și eficientă a părului prin fototermolioza selectivă omogenă, inclusiv pe zone extinse, perfect sigur pentru sănătate.
Ceea ce mi-a atras însă atenția este PrimeLase HR Excellence, cel mai puternic dispozitiv de epilare definitivă cu laser din lume, de 10 ori mai puternic față de orice alt laser. Când am aflat ce poate face, am decis că îmi voi face cadou un upgrade!
Ce anume m-a convins?
Este sigur, are studii clinice care îi dovedesc eficiența și este aprobat FDA.
încă de la prima ședință cu PrimeLase, 20 – 30% din totalul firelor de păr sunt eliminate, deoarece “pocnește” foliculii, adică distruge definitiv rădăcina firelor de păr.
Timpul redus de tratament: in 10 minute se acoperă toată zona picioarelor, axila într-un minut și mustața in 30 de secunde. I rest my case!
PrimeLase încorporează 4 tipuri diferite de laser: laser Alexandrite, laser Diodă, laser Nd:Yag și laser mix. Cum tot pățitul e priceput, acum știu că laserul Alexandrite reușește să elimine firele de păr reziduale și foarte fine, puful blond și funcționează foarte bine pe pielea albă și sensibilă.
programul Dynamic care asigură un tratament complet nedureros.Concluzia este că, înainte să alegeți o clinică, sunați și întrebați ce dispozitive au, din ce an și vedeți dacă vi se oferă informații mulțumitoare, pentru ca să nu dați banii degeaba sau mai rău, să vă puneți sănătatea în pericol.
Dacă sunteți din București, vă recomand clinica SKiN MedSpa măcar pentru epilare definitivă, deoarece am testat pe pielea mea două dintre laserele lor și am văzut diferența. Toată lumea de acolo este foarte profi, prietenoasă și au grijă să te simți bine, să te răsfețe, să îți ridice moralul în zilele ploioase.
Dacă nu mă crezi, ai o ședință de test gratuită pe o zonă mică, astfel încât să te convingi singur(ă). Prețurile sunt accesibile, au și multe oferte, ceea ce îmbie pe oricine. Eu merg pe principiul puțin și bun decât mult și prost, însă dacă se poate face mai mult și mai bine, de ce nu?!
Vă țin la curent cu evoluția și aștept cu drag mesajele cu experiențele voastre în ceea ce privește epilarea în comentarii.
Cu drag, aceeași eu … cu o piele mai catifelată ca niciodată!

Spune parerea ta

Comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.